Lezingen Mic Nederland

LezingenNederland - Doorn


Algemene informatie


 

Iedere eerste zondag van de maanden september t/m juni vindt de landelijke MIC-ontmoetingszondag in Doorn plaats.
Deze is bedoeld als een vertrouwde plek waar iedereen als vrienden en familie van Een Cursus in Wonderen samen kan zijn. Meld je links op deze pagina aan voor de gratis digitale MIC Nieuwsbrief voor de meest actuele informatie.

 

Met ingang van april 2022 ben je weer welkom in Doorn op de contactmiddagen.
Wil je via ZOOM meedoen dan blijft aanmelding noodzakelijk, en kun je je vooraf HIER aanmelden. Je wordt dan doorgeleid naar Billetto. Daar kun je ervoor kiezen een donatie te geven. Je krijgt de deelname-gegevens per e-mail toegestuurd.
Klik HIER voor een handleiding voor de installatie van het ZOOM-programma en het gebruik ervan.

                                                                                                 
PROGRAMMA  5 februari– Jan-Willem van Aalst –"De Stem van de Eenheid"


In zijn nieuwe boek De Stem van de Eenheid brengt Jan-Willem twee spirituele klassiekers samen: Het niet-persoonlijke leven (1914, volledig hertaald) en Een cursus in wonderen. De inhoudelijke overeenkomsten tussen deze twee boodschappen zijn op z’n minst opvallend te noemen. Jan-Willem stelt dat ze qua inhoud voortkomen uit dezelfde bron, dezelfde Stem: God, Christus, de Heilige Geest, ons ware Zelf (allemaal synoniemen). Juist de combinatie van deze twee boodschappen kan tot nieuw inzicht leiden in waar je vandaan komt, wat je hier te doen hebt, en hoe je dat dagelijks beter in je bewustzijn kan houden.
Jan-Willem licht de samenhang tussen deze twee boodschappen toe en we gaan er ook mee oefenen.


5 maart– Koos Janson–"Oefen vandaag het eind van angst;hoe leef ik vertrouwen?"


In een prachtige Werkboekles (232) lezen we zowel een diep verlangen naar een leven vanuit totale liefde alsook een antwoord daarop van de liefde zelf! Dat antwoord komt hierop neer: wees niet bang, heb vertrouwen, herinner je Wie je bent. Waarmee vereenzelvigen we ons? Met de kleinheid van angst, of de glorie van liefde? Kiezen we die glorie, dan heeft dat een wonderbaarlijk effect. Hoe leef ik nu vertrouwen in de wereld van alledag? Een interactieve lezing hierover, gericht op de praktijk. Alle angsten welkom. 😊2 april– Marleen Bekker en Debby Kamp– "De gelukkige leraar blijft een leerling"


Wij: een angsthaas en een podiumtijger. Een oudje en een groentje. In elk geval reisgenoten.
En jij, hoe zie jij jezelf? We hebben allemaal zo ons script en identiteits-ideeën.Waarin triggeren we elkaar? En wat is ons éne, gedeelde belang?
Deze middag willen we graag zo eerlijk mogelijk demonstreren hoe wij leerling zijn, en hierover uitwisselen. Omdat we merken dat dat aanstekelijk en ontschuldigend werkt. Zoals Jezus zegt: iedereen onderwijst, en wel de hele tijd. Wat willen we leren?
Met interactie, humor en muziek. Met oefening, uitwisseling en theorie. We nodigen je van harte uit fysiek aanwezig te zijn!

Marleen Bekker is docent, cabaretière en slak. Ze leest sinds januari 2022 dagelijks op Youtube de werkboeklessen voor waarin ze zo eerlijk en transparant mogelijk reageert.
Meer info: www.marleenbekker.com
Debby Kamp heeft na het uitvallen van Margot Krikhaar in 2011 een aantal van haar groepen voortgezet en geeft individuele begeleiding vanuit ECIW.
Meer info: www.debbykamp.nl / www.ontwakeninliefde.nl 

Algemene informatie


Locatie:  Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn


Programma live: 14:00 tot 15:30 uur, zaal open van 13:00 tot 17:00 uur


Programma Zoom: 14:00 uur - ca. 15:30 uur; Zoom room open 13:30 - 17:00 uur


Entree: vrijwillige donatie als tegemoetkoming in de kosten van zaalhuur en overige kosten


N.B. Op zondagen is het landgoed niet goed bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf NS station Driebergen-Zeist rijdt vier keer per uur een Syntus bus naar het centrum van Doorn – lijn 50 richting Wageningen of Veenendaal en lijn 56 richting Wijk bij Duurstede. Vandaar kun je een stevige boswandeling maken naar het landgoed, maar dat is niet voor iedereen mogelijk of aantrekkelijk. Probeer daarom mee te rijden met iemand die per auto naar de lezing gaat.

Als het écht niet lukt om iemand te vinden met wie je kunt meerijden of die je kan afhalen bij de bushalte in Doorn, stuur dan uiterlijk de vrijdag vóór de lezing hier een berichtje naar het MIC kantoor. We kijken dan of één van de vrijwilligers je in het centrum van Doorn kan ophalen. Je krijgt daarover per mail bericht.

Route beschrijving naar Doorn


voor meer informatie: klik hier