Wees een voorbijganger

Wees een voorbijganger
Ik zal voorbij mijn projecties (dromen) gaan en weten dat ze niet echt zijn.

Wij dromen alleen maar. Waar ik naar kijk (waarneem), en niet zal

beoordelen, is mijn eigen krankzinnig geprojecteerde droom van afscheiding

en schuld.

Zou ik werkelijk mijn eigen wereld van afscheiding en schuld maken,

met illusies van lichamen, angst, pijn en dood?God heeft mijn krankzinnigheid niet opgemerkt omdat die niet bestaat.

Deze wereld, deze projectie bestaat niet. Alleen in een krankzinnige droom kan ik mij zulke nonsens inbeelden, en zou ik deze nonsens van mijn eigen krankzinnigheid willen, wetende dat God werkelijk Liefde is? Leven is denken. Kennis is volledig onpersoonlijk, abstract. Weten is zeker zijn. God is en niets anders is – God zij dank. Mijn projecties zijn niet de werkelijke wereld, niet de vergeven wereld, tenzij zij gezuiverd zijn. Zuiveren is vergeven. Alleen wanneer ik iedereen en alles vergeven heb, zullen mijn projecties gezuiverd zijn. De vergeven wereld is de werkelijke wereld waar iedereen en alles vergeven is voor wat nooit heeft plaatsgehad.


Voorbij deze wereld bevindt Gods Koninkrijk, de Wereld die ik werkelijk wil. Wanneer wij zien met de visie van Christus is iedereen getransformeerd naar het eeuwige licht en Liefde van Christus, en niets anders. Oordeel is verdwenen. De ogen van het lichaam worden niet gebruikt noch wordt het lichaam gezien. De laatste waarneming van de wereld is zonder doel  en zonder oorzaak. God neemt Zelf de laatste stap.


               Uit “God is...and nothing else is”

         Jim HillJim Hill, van wie de Course- geïnspireerde tekstenbundel “God is and nothing else is”  werd uitgegeven (in het Engels) door Denkkracht, was vrij vroeg adviseur-mentor en medevertaler van het Course in Miracles vertaalteam. Hierboven staat een weergave van Jims gedicht “Be a Passerby”. Vertaling  Reine Van Dyck


Het boek is te koop op onze boekenpagina.